Webinars & Events

Webinars en events over (meermalige) emballage

Voordelen, risico's en adviezen

Meermalige emballage zijn waardevolle items die gebruikt worden binnen de transport om logistiek om veilig en efficiënt goederen te vervoeren. Van deze meermalige ladingdragers raakt jaarlijks tussen de 4% en 8% kwijt. De kosten van dit verlies kunnen voor bedrijven ernstig oplopen. Lees hier meer over de risico’s omtrent meermalige emballage en het beheer hiervan. Neem deel aan één van onze events of webinars om meer te leren over de voordelen en risico’s, en om praktische adviezen te ontvangen over emballagebeheer.

Webinars & Events

Webinar met IPP

Emballage is vaak het ondergeschoven kindje binnen supply chains. Dit is zonde, want als je er goed mee omgaat kun je flinke besparingen realiseren en een grote efficiencyslag slaan. Om meer mensen hier bewust van te maken, schoven wij in de Week van de Logistiek aan bij het webinar van onze partner IPP Pooling om te praten over meermalige emballage.

Tijdens dit webinar werd gesproken over het pooling model voor meermalige emballage, het beheren, registreren en administreren van items, en het inzichtelijk maken van kosten binnen de emballagestromen. Deze sessie was een groot succes! We hebben veel positieve reacties hierop ontvangen en kijken ernaar uit om onze kennis nóg breder te delen.

Heb je het webinar gemist? Geen probleem: Je kunt hem webinar nu gratis terugkijken!

 

Webinars & Events

Odyssey-momentum

Odyssey Momentum 2020

In 2019 is Ernst Tjaden in contact gekomen met TVM, dé verzekeraar voor de transport en logistiek. Ze spraken over emballage en de problematiek die hiermee gemoeid is. TVM ziet de problematiek en hoge kosten rondom verlies, diefstal en beschadiging – waardoor hergebruik niet meer mogelijk is – van emballage in de sector. Dit kost transporteurs wel €150.000 tot € 3.000.000 euro per jaar. Daarnaast heeft het vervangen van de kratten, trolleys en pallets een grote milieu-impact.

Eerst heeft TVM verschillende partijen in de sector bij elkaar gebracht om te kijken of er oplossingen zijn die de keten kunnen helpen. Tconsult, TVM, Container Centralen, Koninklijke van der Slot transport en Royal Flora Holland hebben de handen ineengeslagen om de emballage uitdaging middels de Odyssey Hackathon aan te gaan.

 

De gezamenlijke uitdaging

De gezamenlijke Odyssey emballage-uitdaging van de stakeholders is het inzichtelijk krijgen van de emballage in de gehele keten, het maken van duidelijke afspraken rondom meermalige emballage en vastleggen waar de verantwoordelijkheid van de emballage op welk moment ligt.

Emballage lijkt simpel, maar heeft te maken met vele factoren. Het kan wisselend meer of minder kosten dan de te vervoeren producten en het eigenaarschap kan liggen bij de transporteur, producent of de retailer. Eén oplossing past niet voor iedereen in de keten, daarnaast zijn de belangen van de belanghebbende in de toeleveringsketen ook verschillend. De grootste uitdaging is: bij wie ligt welke verantwoordelijkheid op welk moment.

De oplossing zou voor voor alle ketenpartners een toevoeging moeten zijn waar de stakeholders zich aan moeten committeren. Het moet kostenvoordelen opleveren, milieuvriendelijke zijn en het moet een eenduidig afsprakenstelsel opleveren.

 

De winnende oplossing

Tijdens het weekend zijn verschillende teams bezig geweest met het bedenken en bouwen van een oplossing. De stakeholders hebben feedbackrondes gehouden met de deelnemende teams. Stakeholders hebben tips gegeven over welke oplossingsrichting het best zou passen bij de sector.

OVSoftware is de uiteindelijke winnaar geworden, door het leveren van de best passende oplossing voor alle stakeholders. OVSoftware heeft een protocol ontwikkeld met blockchain-technologie. De data wordt gedeeld tussen partijen die mee doen met het protocol. Echter bepaalt de aanbieder zelf de mate van gevoelige informatie die wordt overgedragen. Deze data wordt ook niet opgeslagen binnen de blockchain. Het protocol bevat een datamodel waarin beschreven wordt welk type informatie er kan worden uitgewisseld.

Meer informatie Odyssey 2020

Webinars & Events

Updates ontvangen

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze webinars? Meld je dan aan voor updates via één van de onderstaande opties.

 

Aanmelden via formulier       Volg ons op LinkedIn       Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer van onze kennisdeling? Bekijk onze blogs

Meer over Tconsult?

Hoe kunnen we jouw logistieke uitdagingen versimpelen?
Kom nu met ons in contact om hier richting aan te geven.