Emballage consultancy

1

Bedrijfsprocessen

Onze emballage consultant kan helpen met de expertise die je binnen je bedrijf mist, maar ook een onafhankelijke blik op de bedrijfssituatie kan heel nuttig zijn. Onze consultants kijken als extern persoon naar jouw interne bedrijfssituatie. Onze consultants hebben geen last van vooroordelen, gevoelige informatie of politieke kwesties die wellicht binnen het bedrijf spelen. Tconsult helpt je graag met een objectieve blik op jouw emballageproces zodat ook jij kunt innoveren.

2

Consultancy

Tconsult helpt met het ontwerpen, analyseren, verbeteren en controleren van emballageprocessen. Tconsult kan in verschillende onderdelen binnen de supply chain adviseren en helpen een efficiency slag te maken. Wij gaan in overleg met de mensen die verantwoordelijk zijn, maar zullen ook op de werkvloer kijken om een compleet beeld te krijgen. Met een workshop wordt het emballage probleem in kaart gebracht waarna het consultancy traject kan starten. Onze consultants zijn opgeleid en werken middels Lean Six Sigma theorie.

3

Consultancy traject

Tijdens het consultancy traject praten onze consultants met verschillende schakels binnen het bedrijf om een heldere bedrijfsanalyse en een risico-inventarisatie te maken. Wij doen dit altijd met twee consultants onder het motto: twee horen meer dan één. Dit is de belangrijkste stap binnen het traject. Tconsult heeft jarenlange ervaring met consultancy trajecten bij logistieke bedrijven en mag zichzelf hier ondertussen expert in noemen. Wij werken volgens een standaard stappenplan en volgen de Lean Six Sigma methode. Het consultancy traject wordt opgedeeld in verschillende stappen waarvan een aparte offerte kan worden opgesteld; identificeren en in kaart brengen van het probleem, analyse van de mogelijke oplossingen, implementeren van de gewenste oplossing.

Onze aanpak

De eerste kennismaking begint met een kopje koffie erbij. Indien er besloten wordt om het consultancytraject in te gaan organiseren we een workshop om het probleem verder bloot te leggen. Na de workshop is er een helder beeld van het probleem bij het management. Vervolgens start de fase van de risico-inventarisatie. Onze consultants zullen vervolgens op de werkvloer met verschillende schakels binnen het bedrijf spreken om te zien hoe de processen in de praktijk verlopen. Indien nodig voeren we ook gesprekken met externe stakeholders, zoals leveranciers en klanten. Aan het eind van de risico-inventarisatie presenteren wij het adviesrapport met onze bevindingen en eventueel een plan van aanpak. Als bedrijf maak je zelf de keuze welke zaken je wanneer  aanpakt. Tconsult helpt en ondersteunt met de implementatie van het plan van aanpak in jouw bedrijf. Om te borgen dat je jouw emballageprocessen ook in de toekomst onder controle houdt kunnen wij periodieke audits uitvoeren.

 

Ons laatste nieuws

Benieuwd wat we voor je kunnen betekenen?

Hulp nodig bij het optimaliseren van emballagestromen? Kun jij een onafhankelijke blik in het bedrijf gebruiken of krijg jij nét niet de informatie van je medewerkers die je graag wilt hebben? Tconsult helpt om de juiste informatie te verkrijgen en daarmee je emballageproces te optimaliseren. Wij drinken graag een kopje koffie om kennis te maken en om eventueel de vervolgstappen te bespreken.

Over Tconsult

Op een prettige manier samenwerken, dat vinden wij belangrijk bij Tconsult. Wij willen onze klanten de best mogelijke oplossingen bieden. Binnen het team werken we daarom volgens vijf kernwaarden!

Meer over Tconsult

Wilt u meer weten over Tconsult?

Hoe kunnen we jouw logistieke uitdagingen versimpelen?
Kom nu met ons in contact om hier richting aan te geven.