Onze webinars

Webinars: Meermalige emballage

Voordelen, risico's en adviezen

De komende periode zullen wij starten met een serie gratis webinars die allemaal draaien rond het centrale thema meermalige emballage. Wij willen ondernemingen op deze manier helpen met onder andere het verduurzamen en kosten besparen in de logistieke keten.

Data en onderwerpen

Tijdens de serie zal worden ingegaan op verschillende onderwerpen die zich verhouden tot het thema. De titels van de webinars met omschrijvingen zijn als volgt:

1. De Value at Risk-analyse

Tijdens de eerste over de VAR bespreken we kritische punten in het emballageproces. We geven ook uitleg over hoe je de totale waarde van jouw emballagestromen kunt vaststellen. Daarna gaan we in op verschillende emballagerisico’s en tot slot zullen we adviezen geven voor de lange en korte termijn.

2. Emballage aanschaffen en beheren

Deze webinar zal gaan over de keuze om meermalige emballage te kopen of te huren. Ook zullen we tijdens deze volgende webinar ingaan op statiegeld versus saldo’s en de verschillende voor- en nadelen bespreken.

3. Emballage-app en Cloudplatform TellApe

De volgende webinar zal gaan over de TellApe, een emballageregistratie-app en Cloud platform waarmee bedrijven een betere grip krijgen op hun transportitems. Wij zullen dan ingaan op de verschillende scenario’s waarin de app gebruikt wordt. Ook zullen wij de functionaliteiten en voordelen uitleggen.

4. Registreren buiten je ERP-pakket

Tijdens deze laatste webinar zullen we ingaan op de verschillen tussen een ERP systeem en een EMS, en wat de mogelijke tekortkomingen van een ERP systeem zijn. Ook zullen we het concept van checks en cross checks doornemen, met betrekking tot verschillende soorten verpakkingen.

 

De webinars zullen online plaatsvinden op de donderdagen, en zullen afwisselend in het Engels en het Nederlands worden aangeboden. Alle data en onderwerpen zijn terug te vinden in de kalender hiernaast.

Inschrijven
Webinar Agenda EN + NL

Webinars

Updates ontvangen

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze webinars? Meld je dan aan voor updates via één van de onderstaande opties.

 

Aanmelden via formulier       Volg ons op LinkedIn       Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer van onze kennisdeling? Bekijk onze blogs

Meer over Tconsult?

Hoe kunnen we jouw logistieke uitdagingen versimpelen?
Kom nu met ons in contact om hier richting aan te geven.