Onze webinars

Webinars: Meermalige emballage

Voordelen, risico's en adviezen

Onze huidige serie webinars draaien allemaal rond het centrale thema meermalige emballage. Werken met meermalige emballage is lastig, maar met de juiste tips, tricks en best practices kun je ver komen. Tijdens onze webinars leer je welke factoren er zijn om rekening mee te houden omtrent meermalige emballage en welke stappen je kunt nemen om snel en simpel een feilloze emballageadministratie op te zetten. Wij willen ondernemingen op deze manier helpen met onder andere het verduurzamen en kosten besparen in de logistieke keten.

Data en onderwerpen

Meermalige emballage zijn transportitems van relatief hoge waarde, bedoeld om meerdere keren gebruikt te worden. Deze items vervullen een essentiële rol in logistieke ketens en wisselen vaak van eigenaar tijdens transport en gebruik. Het is dus belangrijk om als bedrijf genoeg grip en kennis te hebben van deze waardevolle bezitten.

Om in een korte tijd zoveel mogelijk informatie te verstrekken over meermalige emballage, hebben wij de onderstaande onderwerpen gekozen.

  1. Onze eerste webinar zal gaan over de VAR, Value at Risk, waarin we kritische punten in het emballageproces zullen bespreken. We geven ook uitleg over hoe je de totale waarde van jouw emballagestromen kunt vaststellen. Daarna gaan we in op verschillende emballagerisico’s en tot slot zullen we adviezen geven voor de lange en korte termijn.

  2. De tweede webinar zal gaan over de keuze om meermalige emballage te kopen of te huren. Ook zullen we tijdens deze volgende webinar ingaan op statiegeld versus saldo’s en de verschillende voor- en nadelen bespreken.

  3. Onze derde webinar zal gaan over registreren buiten je ERP pakket. Tijdens deze webinar zullen we ingaan op de verschillen tussen een ERP systeem en een EMS, en wat de mogelijke tekortkomingen van een ERP systeem zijn. Ook zullen we het concept van checks en cross checks doornemen, met betrekking tot verschillende soorten verpakkingen.

  4. We sluiten de serie af met een webinar over TellApe, een emballageregistratie-app en Cloud platform waarmee bedrijven een betere grip krijgen op hun transportitems. Wij zullen dan ingaan op de verschillende scenario’s waarin de app gebruikt wordt en voordelen van de applicatie. Ook zullen wij een uitleg geven over de verschillende functionaliteiten.

Onze webinars vinden online plaats en worden afwisselend in het Engels en het Nederlands aangeboden. Alle data en onderwerpen zullen op deze pagina gepubliceerd worden.

Inschrijven

Webinars

Updates ontvangen

Wil jij op de hoogte gehouden worden van onze webinars? Meld je dan aan voor updates via één van de onderstaande opties.

 

Aanmelden via formulier       Volg ons op LinkedIn       Meld je aan voor de nieuwsbrief

Meer van onze kennisdeling? Bekijk onze blogs

Meer over Tconsult?

Hoe kunnen we jouw logistieke uitdagingen versimpelen?
Kom nu met ons in contact om hier richting aan te geven.