Voordelen van de emballage-audit

21 juli 2020

Emballagestromen periodiek laten controleren met de emballage-audit. Tconsult is dé onafhankelijke specialist op het gebied van emballage. De business consultants van Tconsult hebben jarenlange ervaring met supply chain management en procesoptimalisatie. Om bedrijven te helpen met de controle van het emballageproces heeft Tconsult een emballage-audit ontwikkeld. In de audit komt naar voren waar het bedrijf goed presteert en waar het bedrijf nog in kan groeien. Het rapport omvat concrete uitwerkingen waarmee het bedrijf aan de slag kan.

Wat is een emballage-audit?

Een audit is een eenmalige of periodieke check op een specifiek onderdeel van een bedrijf. Dit omvat onder andere het uitvoeren van een onderzoek naar het emballageproces, een registratie en administratie controle en het opleveren van een auditrapport met de bevindingen.

De emballage-audit kan bij ieder type bedrijf afgenomen worden. Met een kritische blik kijken onze emballage-consultants naar het emballageproces. Voorafgaand aan de audit zal een verplichte intake plaatsvinden, tenzij je een consultancytraject hebt afgenomen van Tconsult.

De audit kan periodiek plaatsvinden, bijvoorbeeld eens per kwartaal, eens per halfjaar of ieder jaar. Een éénmalige audit behoort ook tot de opties.

Wat houdt de emballage-audit in?

Bij de intake nemen we eerst het emballageproces en de bijbehorende registratiemethode onder de loep. Er wordt in kaart gebracht hoeveel aantallen emballage eigendom zijn van het bedrijf en hoeveel er in pooling zit. Als laatste bekijken onze business consultants hoe er geregistreerd wordt en of alle typen emballage meegenomen worden.

Na de intake beginnen we met het uitvoeren van de checks en crosschecks op het emballageproces. De consultants kijken nu naar de interne en externe controleprocessen en voeren hier fysieke checks op uit. Er wordt gekeken naar hoe emballagetransacties plaatsvinden en hoe deze geregistreerd worden. De afspraken met wederpartijen worden in kaart gebracht, samen met de eventuele financiële consequenties. Ook kijken de consultants naar de inkoop- en verkooporders en hoe de emballage hierin is opgenomen. Kan de administratie van het bedrijf financiële checks doen en worden deze ook uitgevoerd?

Rapport

Aan het eind worden de scores in een rapport samengevat en wordt per punt beschreven wat de verbeteringen zijn ten opzichte van een eerdere controle en waarop het bedrijf eventueel nog risico loopt. Met het hands-on rapport kan het bedrijf meteen aan de slag zodat zij de volgende audit weer verbeteringen kunnen laten zien.

Voordelen van de emballage-audit

Enkele voordelen van de emballage-audit zijn:

  • Onafhankelijke blik voor externe consultants
  • Risico punten binnen het emballageproces worden blootgelegd
  • Crosschecks op het emballageproces om fysieke en financiële administratie objectief te controleren
  • Rapport met adviezen voor verbeteringen

Heb je interesse in deze audit of heb je nog vragen over de audit? Wij vertellen je er graag meer over. Kom in contact met ons!

Interesse in deze audit!

 

Meer informatie opvragen

 

Volg ons op LinkedIn