Nieuwsbrief Tconsult – Zomer 2019: Waar staan wij nu?

23 juli 2019

Tconsult: Waar staan wij nu?

In de afgelopen periode heeft Tconsult veel veranderingen ondergaan. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen in deze Tconsult nieuwsbrief van de zomer 2019:

  • Nieuwe blogs en casussen
  • Consultancy traject bij Bakkers Brigade
  • De samenstelling van het nieuwe team van Tconsult.

Blogs & casussen

Tconsult wilt graag kennis delen met haar (potentiële) klanten. Om onze expertise te delen schrijven wij blogs met kennis over de markt en onze producten / diensten. Deze blogs kun je vinden op onze website. Onze nieuwste blogs lees je hier:

Staat er een onderwerp nog niet tussen die jij graag uitgelicht ziet? Laat het ons weten en wie weet verschijnt er binnenkort een blog met het correcte antwoord op jouw vraag!

 

Consultancy bij Bakkers Brigade

Logistieke processen kunnen vaak nog efficiënter verlopen. Tconsult is ervan overtuigd dat met de juiste handvatten innovatie voor iedereen mogelijk is. Onze business consultants bieden jou de handvatten die je nodig hebt voor innovatie.

Profiel Bakkers Brigade

Bakkers Brigade is een snel groeiende organisatie (Productie vanuit Ouderkerk a/d Amstel, Verdeelcentrum in Sloterdijk en 9 hubs in het land) met een omzet van ca. 25 miljoen euro op jaarbasis. Bakkers Brigade is actief in de foodservice markt en is marktleider in het leveren van brood en banket aan cateraars. Met haar fijnmazige logistiek netwerk realiseert Bakkers Brigade ruim 8.000 stops per week, waardoor brood en banket door heel Nederland wordt afgeleverd binnen de gestelde levertijd. Dat is een uitdagende operatie. Voorts maken andere bedrijven steeds vaker gebruik van het fijnmazige logistieke netwerk van Bakkers Brigade.

Emballage administratie

Afgelopen jaren is de omzet van Bakkers Brigade flink gegroeid, waar door de inkoop van brood en andere bakkerijproducten bij leveranciers en collega bakkerijen is toegenomen. Verder is ook het aantal klanten fors gegroeid. Om dit te accommoderen zijn er substantiële bedragen in kratten en dolly’s geïnvesteerd. Desondanks bleef de noodzaak bij Bakkers Brigade ontstaan om nieuwe emballage aan te schaffen.

De opdracht

Tconsult kreeg de opdracht om de emballagestromen in kaart te brengen. Door het in kaart brengen van emballagestromen zijn de werkprocessen en financiële risico’s inzichtelijk geworden bij de Bakkers Brigade.

Het consultancy traject

Op basis van onze intern ontwikkelde ‘value at risk analyse‘ (VAR) hebben wij een risico assessment uitgevoerd bij Bakkers Brigade. De belangrijkste hubs zijn bezocht. De verschillende operationele processen zijn bekeken en er zijn gesprekken gevoerd met medewerkers van de Bakkers Brigade. In het opgeleverde adviesrapport staan 17 concrete risico’s en 9 adviezen omschreven. De Bakkers Brigade heeft vele nieuwe inzichten verkregen in haar organisatie en emballagestromen.

Aanvragen

Zijn er ook logistieke uitdagingen binnen jouw organisatie? Schakel een van onze consultants in! Geert Kuiper geeft graag inzicht in je bedrijfsprocessen. Hij heeft meer dan 27 jaar ervaring in de logistieke sectoren heeft veel expertise met emballage administratie. Geert komt graag langs voor een kennismakingsgesprek. Bekijk onze site voor meer informatie over consultancy.

Het nieuwe team

Geert Kuiper, voormalig eigenaar van Kuiper Transport Heerhugowaard is toegetreden bij Tconsult als consultant (Lean Six sigma gecertificeerd) en als business developer van TellApe. Na de verkoop van zijn transportbedrijf is Geert zich gaan richten op innovatie en optimalisatie in de logistiek. Hij werd direct enthousiast van het product TellApe dat emballage registreert en administreert. Na de komst van Geert, sloot Niels Stalenberg zich aan bij het team als accountmanager. Niels is verantwoordelijk voor de verkoop van Scangaroo & Print Panther en de partners van Tconsult. Zijn doel is om de beste service te verlenen aan bestaande en nieuwe klanten. De laatste aanwinst is Joey Fremouw. Hij zal zich dagelijks bezighouden met het(online) ´in de markt zetten´ van de producten Scangaroo & Print Panther. Om dit doel te behalen, is Joey onder andere bezig met het vergroten van de (online-) naamsbekendheid en creëren van relevante content met een juiste online marktbenadering.

 

Wil jij ook graag persoonlijk advies of meer informatie?

Vraag hier meer informatie.

Wil jij ook elk kwartaal de laatste updates ontvangen over Tconsult?

Klik hier om de updates te ontvangen.