Vrachtbrief direct printen voor een efficiënt containertransport

1 oktober 2018

Henk Dammes BV is gespecialiseerd in het vervoeren van zeecontainers en ADR transport, zowel nationaal als internationaal. De chauffeurs hebben regelmatig documenten, zoals de vrachtbrief, nodig die ze moeten overhandigen aan de klant. Het komt voor dat deze op voorhand nog niet beschikbaar waren. Voorheen moesten zij naar een kantoor in de haven van Rotterdam rijden om deze documenten te printen. Met Print Panther hebben zij hun proces kunnen versnellen en kosten kunnen besparen!

Henk Dammes B.V.

Henk Dammes B.V. is al jaren gespecialiseerd in het vervoeren van vele typen zeecontainers en ADR transport, zowel nationaal als internationaal. Henk Dammes heeft voor het vervoer van containertransport het modernste materieel ter beschikking. Op basis van verschillende specialisaties, oneway en roundtrip, worden onder andere ADR containers en Reefer containers vervoerd. Voor het vervoer van gevaarlijke stoffen zijn verschillende transportdocumenten nodig zoals de speciale vrachtbrief ADR. De chauffeurs van Henk Dammes gaan vaak op maandag ochtend op pad en komen pas op vrijdag weer op de zaak. Hierdoor hebben zij vaak niet alle benodigde documenten mee.

Zeecontainer en ADR transport

Henk Dammes B.V. is gespecialiseerd in het vervoeren van zeecontainers en gevaarlijke stoffen, ook wel ADR genoemd. ADR is een afkorting van de Franse titel; Accord européen relatif au transport international de marchandises Dangereuses par Route. ADR is het pan-Europese verdrag voor het internationale vervoer van gevaarlijke goederen over de weg. Het ADR, de gevaarlijke stoffen en goederen, worden ingedeeld op basis van hun gevaareigenschappen. De indeling is de basis van de vervoersvoorwaarden.

De volgende documenten moeten in de meeste gevallen bij het transport van gevaarlijke stoffen over de weg aanwezig zijn: een vrachtbrief (vervoersdocument), een container/voertuig beladingscertificaat, schriftelijke instructies voor de bestuurder (gevarenkaart), het keuringsdocument van het voertuig en het vakbekwaamheidscertificaat van de bestuurder.

Voor de vrachtbrief of CMR zijn er drie functies te onderscheiden. De vrachtbrief is informatiedrager, ontvangstbewijs bij het verladen en ontvangen en een bewijs van een gesloten vervoerovereenkomst.

Het vervoer van gevaarlijke goederen moet voorafgaand aan een zeereis, een container/voertuig beladingscertificaat hebben. Degene die verantwoordelijk is voor het laden van de gevaarlijke goederen in de laadeenheid verklaart dat dit volgens een aantal gestelde voorwaarden heeft plaatsgevonden, en tekent hiervoor.

De uitdaging met containertransport

De chauffeurs van Henk Dammes starten vaak op maandagochtend hun werkweek en komen vaak pas op vrijdag weer terug op de zaak. Tussendoor krijgen zij transportopdrachten vanuit het hoofdkantoor van Henk Dammes B.V.. Voor deze transportopdrachten zijn een aantal transportdocumenten vereist. Omdat de chauffeurs vaak tussendoor niet terug komen op kantoor is het niet rendabel om helemaal terug te rijden naar kantoor. Er werd eerst gewerkt met een tussenoplossing; de chauffeurs konden in een kantoor in de haven van Rotterdam terecht voor het printen van de benodigde documenten zoals de vrachtbrief, packaginglist, CMR of douane documenten.

Echter betekende deze tussenoplossing nog steeds omrijden. Het maken van extra (onnodige) kilometers en extra uren zorgden er ook voor dat de rijtijden van de chauffeurs in de knoop komen. Via hun boordcomputerleverancier Groeneveld ICT solutions kwamen zij in aanraking met Print Panther.

Print Panther

Henk Dammes BV is gestart met Print Panther, een applicatie speciaal ontwikkeld om belangrijke documenten op het laatste moment onderweg te kunnen printen in de vrachtwagen. Om het transport niet te vertragen en de beste service voor de klant te bieden is er gezocht naar een passende oplossing. Print Panther maakt het mogelijk om onderweg direct documenten te printen. Met Print Panther bespaar je direct  op onnodige kosten en je hebt snel de juiste documenten, zoals de vrachtbrief, beschikbaar zonder onnodige kilometers.

Je kunt meer lezen over de voordelen van Print Panther in onze blog ‘’Exportdocumenten en wijzigingen direct printen met Print Panther.’’

 

Wil je zelf ervaren hoe makkelijk Print Panther werkt?

Vraag dan nu een gratis pilot aan.

Wil jij ook elk kwartaal de laatste updates ontvangen over TellApe?

Klik hier om de updates te ontvangen.