De scanner app Scangaroo brengt papierwerk snel en accuraat terug op kantoor.

13 juli 2018

In Nederland rijden er al vele duizenden vrachtwagens rond met Scangaroo: de scanner app van Tconsult. De Scangaroo applicatie is een scanner app die flexibel in te zetten is, bijvoorbeeld onderweg in de auto of op locatie bij de klant. Of je nu transporteur bent of leverancier, Scangaroo maakt jouw werk makkelijker en sneller. Voor de transporteur betekent dit bijvoorbeeld dat de chauffeur de CMR na tekenen, bij het afleveren van de goederen, direct kan inscannen. Het in gescande CMR komt vervolgens automatisch direct bij de (transport-)administratie terecht die gelijk de klant een factuur kan sturen voor de geleverde dienst. Voor de leverancier kan de charter applicatie van Scangaroo een uitkomst zijn; hierbij geef je de totale scan oplossing mee aan de transporteur. De leverancier kan hierdoor verzoeken aan de transporteur dat alle documenten direct in gescand worden na het afleveren van de goederen. Scangaroo kan zo ingesteld worden dat na het inscannen van de documenten de leverancier en klant direct een mail krijgt met de in gescande transportdocumenten.

Messer B.V.

Messer Benelux, onderdeel van de Messer Group, is recentelijk gestart met het gebruik van de Scangaroo app. Messer produceert en levert industriële gassen, zoals zuurstof, stikstof, argon, koolstofdioxide, waterstof, helium, specialiteitsgassen voor medische doeleinden en heeft een groot aanbod aan gasmengsels. Het inspelen op de vraag van de klant en het aanreiken van oplossingen op maat is het motto van Messer. Met de gassen die Messer produceert zijn zij in alle markten thuis.

Frank van der Berg – Logistics Department – heeft via zijn vaste transporteur Schenk Tanktransport, kennisgemaakt met Scangaroo. Schenk Tanktransport, die onder andere ook industriële gassen vervoert voor Messer, werkt al naar tevredenheid met Scangaroo. Schenk gebruikt Scangaroo voor het inscannen van CMR, pakbonnen en andere transportdocumenten. Frank zag met eigen ogen het voordeel van Scangaroo, die ervoor zorgt dat de CMR direct na levering teruggestuurd wordt naar de administratie.

Kennismaking met Scangaroo

Messer had via Schenk Tanktransport gehoord over Scangaroo. Frank van der Berg van Messer heeft contact opgenomen met Tconsult, om te bespreken wat de mogelijkheden zijn met Scangaroo. De applicatie werkt heel eenvoudig samen met een compacte document scanner van Fujitsu of Canon. Scangaroo maakt mobiel scannen van elk document met een Android telefoon of tablet mogelijk, maar kan ook geïntegreerd worden op een boordcomputer. Met de Scangaroo app kun je direct onderweg documenten scannen en doorsturen naar de administratie. De app is geschikt voor transporteurs met vaste chauffeurs maar werkt ook uitstekend voor charters.

Frank: ‘’De beslissing om met Scangaroo te gaan werken was snel genomen en wij hebben in zeer korte termijn het contract afgesloten. Doorslaggevend hiervoor was de snelheid van handelen en de prettige benadering vanuit Tconsult. Na het eerste contact met Tconsult was er al snel een afspraak gemaakt voor een demo Scangaroo. Tijdens de demo is uitgebreid aan bod gekomen hoe de  app ingezet kan worden en hoe de scanner app werkt. We maakten daarna ook dankbaar gebruik van een gratis pilot Scangaroo voor een maand. ’’

Messer Benelux heeft ervoor gekozen Scangaroo te laten draaien op CAT Rugged Smartphones. Deze CAT Smartphones zijn ook geleverd door Tconsult. De compacte mobiele document scanner van Canon (Canon P-215II) wordt verbonden met de CAT Smartphone en zorgt voor het eenvoudig scannen van documenten.

Voordelen van Scangaroo

Het grootste voordeel van het gebruik van Scangaroo is toch wel dat de papieren, zoals ritlijsten, pakbonnen, tankbonnen en CMR’s snel terug zijn op de afdeling die deze verder moet verwerken. De chauffeur kan direct na het leveren van de goederen de CMR inscannen zodat deze niet meer kwijt raakt, kapot gaat of onleesbaar is door vervaging. Door het direct eenvoudig inscannen met een document scanner blijft de kwaliteit van het document behouden. De chauffeur kan door Scangaroo, zelf de papieren naar de verlader sturen zonder tussenkomst van de transporteur of planner. Het werktempo gaat hierdoor omhoog en je bent niet meer afhankelijk van de transporteur en/of planner. Messer Benelux is nu in staat om het facturatieproces aan haar klanten te versnellen. Deze versnelling zorgt voor nog meer tevreden klanten!

Totaal oplossing

Tconsult levert niet alleen de scanner app Scangaroo, maar ook alle benodigde hardware, klik hier voor de webshop van Tconsult. De totale Scangaroo oplossing bestaat uit:

  • De Scangaroo app die kan draaien op verschillende boordcomputer platformen, maar ook op mobiele telefoons of tablets.
  • Een compacte documentscanner van Canon of Fujitsu.
  • De benodigde USB kabels.
  • De Scangaroo bracket.

Om ervoor te zorgen dat de scanner 24/7 ingezet kan worden, heeft Tconsult een bracket / houder ontwikkeld om de compacte documentscanner in de vrachtwagen goed vast te kunnen zetten en te beschermen. Een solide en betrouwbare totaaloplossing voor scannen van alle soorten documenten onderweg in vrachtwagens!

 

Wil jij ook graag persoonlijk advies of meer informatie?

Vraag hier meer informatie.

Wil jij ook elk kwartaal de laatste updates ontvangen over Tconsult?

Klik hier om de updates te ontvangen.