Het idee
Een nieuwe app op de markt brengen is heel proces. Het begint met een idee, een uitwerking, het bouwproces en eindigt met een testfase. Zo ging dat bij ons ook. Eind 2014 lag het idee op tafel om een emballage app te gaan bouwen, eigenaar Ernst Tjaden van het consultancy bedrijf Tconsult, zag dit als ultieme oplossing voor de consultancy vraagstukken waar hij mee dealde. Bouwen dus!

Nadat het idee volledig uitgewerkt was begon het bouwproces met onze technische partners. Dat verliep soepel en snel en wekelijks konden wij de voortgang bijhouden in onze testapp. Fascinerend om te zien hoe er uit een idee, echt iets ontstaat. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover, wij hadden een app, een mvp, een versie 0.0! Een waar feest en vrijwel direct zijn we met een pilot groep aan de slag gegaan voor enkele weken.

In de pilot werden twee verschillende aspecten getest, zowel de applicatie als het online portaal. Er werd dus getest door de chauffeur en de administratief medewerker. Na vijf weken hebben wij vervolgens de feedback op kunnen halen bij de deelnemers. Die waren bijzonder positief.

Verdel bloemenexport
Verdel bloemenexport is een bedrijf dat bloemen exporteert en een uniek ‘shop-in-shop’ model heeft opgezet in Duitsland en Denemarken. Met de eigen twintig auto’s wordt er dagelijks internationaal gereden. De chauffeurs leveren verschillende bloemen bij zowel retailers als bloemisten, uiteraard in emmers op een deense kar, emballage!

Een aantal jaren geleden is de emballage registratie bij Verdel op de schop genomen en zijn ze gaan werken met een speciale software. Deze stap heeft ervoor gezorgd dat er veel minder kwijt wordt geraakt en er veel meer inzicht is. Echter bleef er wat giswerk bestaan, aangezien de transactie data vooraf werd ingevoerd in plaats van realtime. Wijzigingen, lading die niet werd aangenomen en andere omstandigheden zorgden nogal eens voor onverwachte situaties. Verdel was dus op zoek naar een manier om de emballage transacties beter te monitoren en direct te verwerken. Verdel was op zoek naar tellape!

Jan Hoek, medewerker emballage registratie bij Verdel, begon gretig aan de pilot. Hij zette direct vier chauffeurs in en testte zelf het online portaal. Hij was verrast en onder de indruk van alle mogelijkheden die tellape biedt, terwijl het tegelijktijdig zo makkelijk in gebruik is. Over de app zei hij ‘het is even wennen, maar het het is niet moeilijk, zelfs niet voor een digitale dakloze!’ Zijn chauffeurs hadden dus snel onder de knie hoe de app werkt. Zelf was Jan met name onder de indruk van de eenvoud waarmee de locaties getoond worden en het overzicht van het portaal. Overzichtelijk en duidelijk, je raakt niets meer kwijt, aldus Jan. Waar hij nog verbetering in ziet? De mogelijkheid om een bevestiging van de transactie naar de klant te mailen. Daar gaan wij aan werken Jan!