Het idee
Een nieuwe app op de markt brengen is heel proces. Het begint met een idee, een uitwerking, het bouwproces en eindigt met een testfase. Zo ging dat bij ons ook. Eind 2014 lag het idee op tafel om een emballage app te gaan bouwen, eigenaar Ernst Tjaden van het consultancy bedrijf Tconsult, zag dit als ultieme oplossing voor de consultancy vraagstukken waar hij mee dealde. Bouwen dus!

Nadat het idee volledig uitgewerkt was begon het bouwproces met onze technische partners. Dat verliep soepel en snel en wekelijks konden wij de voortgang bijhouden in onze testapp. Fascinerend om te zien hoe er uit een idee, echt iets ontstaat. Afgelopen zomer was het dan eindelijk zover, wij hadden een app, een mvp, een versie 0.0! Een waar feest en vrijwel direct zijn we met een pilot groep aan de slag gegaan voor enkele weken.

In de pilot werden twee verschillende aspecten getest, zowel de applicatie als het online portaal. Er werd dus getest door de chauffeur en de administratief medewerker. Na vijf weken hebben wij vervolgens de feedback op kunnen halen bij de deelnemers. Die waren bijzonder positief.

Impulseplants
Impulseplants is een inventief bedrijf uit Brabant dat planten exporteert. Bij Impulseplants staat iedereen altijd klaar om de wensen van de klant in te vullen, hoe bijzonder deze ook zijn. Ook werkt Impulseplants op dagelijkse basis met vaste telers, de communicatie is direct en snel. De directe en snelle werkwijze zorgt ervoor dat Impulseplants talloze klanten in het buitenland heeft. De hoeveelheid telers en klanten heeft als resultaat dat de emballage situatie steeds lastiger is om te registreren en controleren, Impulseplants zocht een oplossing.

Via een online zoektocht kwam Ad van Ballegooijen, project consultant bij Impulseplants, terecht bij TellApe. Ontzettend enthousiast startte hij de pilot, hij had het vermoeden dat hij de oplossing had gevonden voor zijn emballage probleem. Hij zette meerdere chauffeurs in, die allen op eigen auto’s van Impulseplants rijden, en begon met het testen. Dat werkte goed! De chauffeur kon makkelijk zijn weg vinden in de app en Ad zelfde logde simpel in in het portaal. De gegenereerde data was overzichtelijk en netjes weergeven, kortom Ad vertelde ons na een week ‘dit is precies wat ik zocht, mijn emballage krijg ik zo weer onder controle!’

Op een later stadium ziet Ad graag het printen van de bonnetjes van de transacties, een handtekening functie en een karrenbon in pdf. We gaan voor je aan de slag Ad.