Consultancy bij Bakkers Brigade

24 juli 2019

Bedrijven maken gebruik van emballage om goederen van A naar B te transporteren en investeren veel kapitaal aan retourneerbare transport items (emballage). Onze business consultants (met een achtergrond in de transport en logistiek) zijn experts op het gebied van emballage-administratie en leveren graag emballage advies voor jouw bedrijf.

De klant heeft weer grip op zijn emballage.

Consultancy

Consultancy is nogal een containerbegrip. Ofwel, wat kun je verwachten bij een consultancy traject? Tconsult onderzoekt en beoordeelt logistieke processen vanuit de emballagehoek. Wij leveren inzicht op het gebied van retourneerbare transport items en wij brengen uw hele logistieke keten in kaart. Onze consultants voorzien je van adviezen om de operationele en financiële risico’s te minimaliseren. Tconsult helpt met het omzetten van ‘strategie’ in acties. Kortom, de klant heeft weer grip op zijn logistieke stromen en de stakeholders zijn tevreden. Tenslotte zijn er extra voordelen, zoals:

  • Verbetering van het werkkapitaal;
  • Vermindering van productieverstoringen;
  • verhoging van de leverbetrouwbaarheid;
  • Verbetering van de financieringsmogelijkheden

Afgelopen maart (2019) hebben onze consultants de emballagestromen van Bakkers Brigade BV geïnventariseerd. Het consultancy traject heeft geleid tot nieuwe inzichten bij Bakkers Brigade.

Bakkers Brigade realiseert ruim 8.000 stops per week.

Profiel Bakkers Brigade

Bakkers Brigade is een snelgroeiende organisatie met een omzet van ca. 25 miljoen euro op jaarbasis. Het brood wordt gemaakt in Ouderkerk aan de Amstel. Het verdeelcentrum zit in Sloterdijk en zij hebben 9 hubs verspreid in het hele land. Bakkers Brigade is actief in de foodservicemarkt en is marktleider in het leveren van brood en banket aan cateraars. Met haar fijnmazige logistiek netwerk realiseert Bakkers Brigade ruim 8.000 stops per week, waardoor brood en banket door heel Nederland wordt afgeleverd binnen de gestelde levertijd. Dat is een uitdagende operatie. Daarnaast raadplegen steeds vaker andere ondernemingen het logistieke netwerk van Bakkers Brigade.

Emballage-administratie en advies

Afgelopen jaren is de omzet van Bakkers Brigade flink gegroeid. De inkoop van brood en bakkerij producten is fors gestegen door de groei in het klantenbestand van de Bakkers Brigade. Om aan de groei te voldoen zijn er substantiële bedragen in kratten en dolly’s geïnvesteerd. Echter bleef er de noodzaak om nieuwe ladingdragers aan te schaffen. Tconsult kreeg de opdracht om de emballagestromen in kaart te brengen. Door het in kaart brengen van emballagestromen zijn de werkprocessen en financiële risico’s inzichtelijk geworden bij de Bakkers Brigade.

De uitvoering

Op basis van onze intern ontwikkelde ‘value at risk’ analyse (VAR) hebben wij een risico assessment uitgevoerd bij Bakkers Brigade. De belangrijkste hubs zijn bezocht. De verschillende operationele processen zijn bekeken en er zijn gesprekken gevoerd met medewerkers van de Bakkers Brigade. In het opgeleverde adviesrapport staan concrete risico’s en adviezen omschreven. De Bakkers Brigade heeft vele nieuwe inzichten verkregen in haar organisatie en emballagestromen.

Tconsult: veel jaren ervaring in de logistieke sector.

Aanvragen

Onze bedrijfsadviseurs bieden tools voor innovatieve en slimme oplossingen in de logistiek door te helpen bij het ontwerpen, analyseren, verbeteren en beheersen van processen. De business consultants van Tconsult hebben jarenlange ervaring met supply chain management. We zoeken altijd naar de meest geschikte oplossing voor uw bedrijf.

Heeft uw bedrijf logistieke uitdagingen? Geert Kuiper en Ernst Tjaden helpen u graag. Geert Kuiper heeft jarenlange ervaring in de logistieke sector en is voormalig eigenaar van zijn logistiek onderneming. Hij is gespecialiseerd in emballage-administratie. De oprichter, Ernst Tjaden, was in het verleden verantwoordelijk voor de ‘groene’ afdeling van het bedrijf Ranzijn. Door zijn functie kwam Ernst regelmatig bij de bloemenveiling, waar hij stuitte op ‘ladingdragers’. Vanaf dat moment richtte hij zijn aandacht op de kosten van retourneerbare transportartikelen (emballage). Met zijn opgedane kennis, besloot Ernst om een adviesbureau omtrent emballage op te richten en emballage advies te geven.

Naast consultancy biedt Tconsult verschillende slimme oplossingen in de logistiek om bedrijfsprocessen te optimaliseren, stroomlijnen en automatiseren. Tconsult is gespecialiseerd in retourneerbare transportstromen, documentstromen, financiële stromen, TMS en integraties met boordcomputers.

 

Neem contact op